Úsměvavý otec a dcera si společně čistí zuby.

Kako nastaje karijes?

Karijes se javlja u svim starosnim grupama i na njega značajno utiče naša ishrana – šta i koliko često jedemo; koliko dobro negujemo zube posle jela i da li koristimo pastu za zube koja sadrži fluorid. Naslednost podložnosti karijesu takođe igra ulogu.

Proces erozije zube

about-karies-tooth1-de.png

Karijes se javlja u svim starosnim grupama i na njega značajno utiče naša ishrana – šta i koliko često jedemo; koliko dobro negujemo zube posle jela i da li koristimo pastu za zube koja sadrži fluor. Naslednost podložnosti karijesu takođe igra ulogu.

about-karies-tooth2-de.png

Bez poboljšanih i odgovarajućih mera oralne higijene i ciljane primene fluorida, proces karijesa nastavlja da napreduje.

about-karies-tooth3-de.png

Gleđ ispod površine zuba nastavlja da se uklanja sve dok se ne dostigne osetljivi dentin. U poodmakloj fazi, površina se urušava i stvara se rupa.

Prevencija karijesa – kako se zaštititi?

icon-de-de2.png

 

  • Operite zube dva puta dnevno nakon jela
  • Pasta za zube koja sadrži fluorid nežno i efikasno uklanja plak
  • Svakodnevno čišćenje prostora između zuba zubnim koncem ili interdentalnim četkicama
  • Svakodnevna upotreba sredstva za ispiranje zuba sa fluoridom
  • 1x nedeljno intenzivno učvršćivanje zubne gleđi sa fluoridnim gelom
  • Profesionalno uklanjanje zubnog plaka od strane stomatologa
  • Pregledi kod stomatologa dva puta godišnje

 

Kako prepoznati karijes?

 

Svako može redovno da proverava zube i da u ogledalu vidi da li, na primer, ima belih promena na gleđi. Ove promene često ukazuju na gubitak minerala. Takvi gubici minerala se obično mogu lečiti odgovarajućom terapijom fluorida pod nadzorom stomatologa, čak i bez bušenja.

SVI elmex® PROIZVODI

Zašto da izaberete elmex®?

 

elmex® nudi efikasne proizvode za odrasle i decu koji zadovoljavaju njihove potrebe. Idealno su koordinisani i međusobno pojačavaju efekte.

 

elmex® paste za zube, sredstva za ispiranje zuba sadrže posebno efikasne sastojke koji remineralizuju zube i efikasno ih štite od karijesa.

 

elmex® četkice za zube omogućavaju efikasno uklanjanje plaka pravo u prostore između zuba. Pored toga, interdentalni proizvodi elmex® optimizuju učinak čišćenja između zuba i na taj način značajno smanjuju rizik od karijesa.

SVI elmex® PROIZVODI